Hoe moet je een aansteker bijvullen?

Hvordan genopfylder man en lighter?

En velfyldt lighter er afgørende for en langvarig og pålidelig flamme. Uanset om du har en gaslighter, en jetflamme eller en almindelig lighter, er det afgørende for en jævn tænding og optimal brug at fylde den korrekt. I dette blogindlæg vil vi guide dig trin for trin til, hvordan du fylder lightere, så du altid kan nyde pålidelig ildkraft. Lad os begynde!

Kan du fylde en lighter? 

Ja, du kan fylde en lighter. Processen kan variere afhængigt af, hvilken type lighter du har, men generelt kan du fylde gaslightere, jetflammelightere og almindelige lightere med det korrekte brændstof. Følg altid producentens sikkerhedsanvisninger og sørg for god ventilation under påfyldning. Se din lightermanual for specifikke instruktioner.

Hvordan fylder jeg min lighter korrekt? 

Genopfyldning af lettere video

Trin 1: Brug ikke lighter i 10 minutter

Sørg for, at du ikke har brugt din lighter i mindst 10 minutter, før du fylder den. Den skal have stuetemperatur igen, inden lighteren fyldes/tømmes.


Trin 2: Tøm lighteren helt

Sørg nu for, at lighteren er helt tom. For at sikre, at din lighter virkelig er helt tom, skal du holde lighteren på hovedet.Tag derefter en genstand med en spids (f.eks. en kuglepen) og tryk den kontrolleret på midterventilen. (vær opmærksom på din egen sikkerhed, hold tilstrækkelig afstand fra dit ansigt) Der er en lille stift, hvorigennem den resterende gas kan slippe ud af lighteren. Gentag dette et par gange for at sikre, at din lighter er helt tom. 

Trin 3: Fyld lighteren

Grib nu din gaspåfyldning, vær opmærksom.. Det er vigtigt at bruge butangas (45 psi tryk anbefales) fra et godt mærke for at sikre korrekt funktion af din lighter. Vores lommelygter er meget følsomme over for forskellige typer gas, og at blande dem sammen kan reducere effektiviteten af ​​din lighter. Derfor er det meget vigtigt først at tømme din lighter helt. 

Tag nu gasflasken, ryst den frem og tilbage et par gange og tryk gasflaskens ventil præcist og hårdt på lighterens ventil. Gør dette i cirka 3 sekunder og gentag maksimalt 3 gange. Sørg for, at du ikke hører en sprøjtende lyd, for det betyder, at gasflasken ikke fyldes ordentligt og måske endda blæser luft ind i lighteren, og så vil der ikke være en ordentlig forbrænding. 

Vær opmærksom på dine hænder ved påfyldning, gassen kan være meget kold, så det er tilrådeligt at lægge en vaskeklud mellem hånden og flasken eller du kan også bruge sikkerhedshandsker

Trin 4: Giv lighteren et hvil

Efter påfyldning er det meget vigtigt, at du giver din lighter tid til at vende tilbage til stuetemperatur. Giv ham derfor mindst 5/10 minutters hvile. 

Efter hvile, prøv at tænde din lighter langsomt på en medium indstilling og ikke umiddelbart på en høj indstilling. 

Tips til at fylde en lighter

    • Vent ikke, indtil lighteren er helt tom, før du fylder op igen, da det kan medføre, at lighteren bliver tilstoppet. Når flammen begynder at blive lavere, bør du genopfylde lighteren med ny lightergas. Tag tankning i bil som et eksempel.

    • Butangas-lightere har problemer med antændelse, når temperaturen er under 19 grader celsius. Hvis lighteren ikke tænder i en kold temperatur, er der ikke noget i vejen med lighteren, men den er simpelthen for kold til lighteren.

    • Fyld din lighter et sikkert sted. Vi anbefaler at lægge den i vasken i dit køkken. Brug aldrig i nærheden af ​​åben ild og tænk altid på din egen sikkerhed. 

      Du kan også lide termisk skade, og det er derfor vigtigt at dække dine hænder ordentligt mod eventuel sprøjtende gas, da temperaturen på denne gas er dybt inde i frysepunktet. 

    Hvor køber man gas til en lighter?

    Gas til lightere, såsom butangas, propangas eller en specifik lighterrefill, er tilgængelig fra forskellige typer butikker, såsom action- og onlineforhandlere. Vi sælger speciel butangas i vores egen webshop, som er særdeles velegnet til jet flame og andre blå flamme lightere. Dette er en speciel gas, der garanterer driften af ​​din brænder.